Ny norgesrekord på havabbor: – Hadde aldri fått den uten Gobble

I helgen slo Artur Klavins sin egen norgesrekord på havabbor. Som den forrige ble også denne tatt på gummijgg marinert i Gobble Sticky.

Artur Klavins har i en årrekke utmerket seg med å få særdeles store eksemplarer av vanskelige arter. Høsten 2021 satte han ny norgesrekord på havål med en skikkelig anakonda på 36,2 kilo. I fjor vinter knuste han norgesrekorden på kolmule med et, i relativ målestokk, gigantisk eksemplar på 1,27 kilo.

Samme høst var det den seiglivede havabborrekorden som fikk unngjelde, da en diger fisk på hele 6,48 kilo havnet i håven til Askøy-mannen. I helgen slo han altså denne rekorden også, og han gir lukt- og smaktsstoffet Gobble Sticky fra Gobble Bait mye av æren for nettopp denne bragden.

– Jeg hadde aldri fått denne uten Gobble. Etter ni blanketurer på rad, og syv timer uten et napp denne dagen, fulgte jeg rett og slett ikke med da det hugg. Jeg hadde kastet langt ut der vannet er dypere, og tenkte ikke over at jiggen bare fortsatte å synke. Det viste seg at fisken hadde tatt på droppet uten at jeg fikk det med meg. Uten Gobble hadde den garantert spyttet ut igjen jiggen før jeg hadde fått med meg nappet, men siden jiggen var marinert i Gobble Sticky og hadde lukt og smak, hadde fisken den fortsatt i kjeften da jeg skjønte at den var på, forteller Klavins.

Den ivrige fiskeren legger ikke skjul på at havabboren han fikk i helgen er årets opplevelse. Etter så mange turer uten tellende resultat, ble det hele enda større.

– Da jeg skjønte at en stor fisk hadde tatt jiggen, økte pulsen og fiskeskjelven kom. Så fikk jeg kontakt med fisken, og den satte av sted. Den tok minst 50 meter i et utras, men heldigvis gikk den utover i fjorden. Jeg måtte faktisk kjøre etter den med gummibåten, forteller han.

Etter en stund måtte likevel havabboren kapitulere. Vel oppe i båten ble den målt til hele 87 centimeter og svimlende 6,59 kilo. Det er bare gode hundre gram over gjeldende norgesrekord, men rekord er rekord. Denne fisken var også fem centimeter kortere enn gjeldende norgesrekord, men i betydelig bedre hold.

– Fisken var i knallkondisjon og veldig sterk. Jeg var alene i gummibåten, så det ble ikke noe poseringsbilde. Det viktigste var å få fisken raskt tilbake i sjøen igjen. En helt fantastisk havabbor, som tok da jeg virkelig begynte å miste motet. Slike satsninger lønner seg ofte til slutt, sier ett stykk fornøyd fisker.

Artur Klavins sin nye norgesrekord på havabbor, 87 centimeter og 6,59 kilo, tatt på gummijigg marinert i Gobble Sticky.
  • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

    Gobble Sticky

    Fra kr 199,00

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk