Denne fargerike karen er større enn norgesrekorden

Det var sandflyndre Tim Andreas Davidsson egentlig var på jakt etter da han fisket fra en brygge i Nordhordland i går ettermiddag. I stedet fant en fløyfisk godt over gjeldende norgesrekord agnet hans.

– Jeg har fått en del fløyfisk tidligere, også noen ganske store, men jeg skjønte jo at denne var ekstra stor, sier Tim Andreas Davidsson.

Fløyfiskene er kjent for sine flotte farger (hannene) og spisse pigger, som ikke er giftige men som nesten alle som håndterer fiskene stikker seg til blods på. De lever stort sett relativt grunt og på fine sedimenter, og de spiser det meste som er lite nok til å få plass mellom kjevene deres.

Den gjeldende norgesrekordenvanlig fløyfisk, som er artens korrekte navn, er 209 gram. Denne ble tatt av Kristian Hausken på Stord i februar 2016. Fisken Davidsson dro opp torsdag denne uken klokket inn til hele 220,2 gram, og altså ny, potensiell norgesrekord med nokså god margin. 

For de uinnvidde er vanlig fløyfisk både den største og den vanligste av de tre fløyfisk-artene som finnes i Norge. Små individer av særlig hunnfiskene kan lett forveksles med både flekket fløyfisk og liten fløyfisk, men disse artene er langst sjeldnere enn sin større og kraftigere slektning.

Spesielt stor blir riktig nok ikke vanlig fløyfisk heller. Hannfiskene skal ifølge vitenskapen kunne strekke seg til 30 centimeter. Fisken til Davidsson var 33 centimeter, altså en skikkelig kjempe i relativ forstand.

Fiskeren drev bryggemeite med Prey Lightjigger-stang, slep og en sylskarp Owner Mosquito-krok egnet med kokt reke da rekordfisken dukket opp. 

– Selve nappet merket jeg ikke, men plutselig var det bare litt ekstra tyngde. Det var ikke denne jeg var ute etter, men det ble en fin overraskelse, forteller han. 

Davidsson har nå sendt rekordkrav til Villmarkslivs norgesrekordjury. 

Tim Andreas Davidsson med fløyfisken på 220,2 gram, potensiell ny norgesrekord.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk