Ellevilt kveitefiske med Prey Lightjigger og Prey Lightjigger Spiral

– Disse stengene er bedre enn alt annet i dette segmentet på det norske markedet, sier fiskeguidene Bilal Saab og Daniel Andersen etter å ha landet 18 kveiter på opptil 70 kilo i løpet av noen få timer.


Av: Endre Hopland

Fisket utenfor Sørøya i Finnmark er stort sett alltid nokså fantastisk, men akkurat nå er det slike tilstander at selv de innfødte som har brukt store deler av livet på jakt etter storfisk, er litt tom for ord.

Enorme stimer med svær skrei går ekstremt høyt i sjøen, og kan kikkfiskes i krystallklart vann. Og «småfisk» på 10-15 kilo er bare plagsomme i jakten på halvannenmeterne på 30+, som siger rolig forbi fem meter under båten. Se film i playeren under:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBigFishAdventure%2Fvideos%2F658512244914458%2F&show_text=0&width=560 

Også kveitefisket er helt sprøtt, noe fiskeguidene Bilal Saab og Daniel Andersen fra Big Fish Adventure fikk erfare under et ettermiddagspass onsdag. På under seks timer kroket og landet de to hele 18 kveiter, med alle tikilosintervallene mellom 10 til 70 kilo representert. Og samtlige fisker ble tatt på Prey Lightjigger- og Prey Lightjigger Spiral-stenger.

– Det gikk ikke ti minutter uten at vi hadde kontakter eller kjørte kveite. Vi hadde også flere dobbelthugg, forteller Daniel Andersen, Big Fish Adventures ferskeste tilskudd på fiskeguidefronten.

Bilal Saab har mye lengre fartstid i faget, men også han er lettere sjokkert over fisket på Sørøya om dagen.

– Det er helt vilt nå, både på skreien og kveita. Onsdagen lå vi og pumpet skrei hele morgenen, og så var det rett på kveita på ettermiddagen. Vi hadde 13 kveiter opptil 110 centimeter, i tillegg til en på 117, en på 123, en på 140, en på 150 og en på 163. Fiskene var også ekstremt feite, så den største var nok rundt 70 kilo, sier Saab.

Kveitene er stort sett alltid velkondisjonerte utenfor Sørøya, og i området de to fisket denne dagen er de ekstra feite.

– De går og hamrer i lodde nå, og denne gangen egnet vi med sei på bare 10-15 centimeter. Det var tydeligvis helt riktig, sier Saab.

Samtlige 18 kveiter ble drillet med Prey Lightjigger 260 eller Prey Lightjigger Spiral 180, stenger de to fiskeguidene for lengst har lagt sin elsk på.

– Disse stengene er bedre enn alt annet i dette segmentet på det norske markedet. De er helt fantastiske å fiske med, både 7,8-foterne med haspel og 6,5-foterne med multiplikator. Aksjonen er ekstrem, i tillegg til at stengene er estetisk fine og se på. Prisen er heller ikke til å kappe av seg hauet av, sier Saab, som selv landet både 50- kilosen og 70-kilosen onsdag.

– Jeg kjente det greit i armene dagen etter, men slik skal det jo være, gliser han.

Som alle de andre fiskecampene I Norge, merker også Big Fish Adventure godt de spesielle reglene som råder i Norge og verden om dagen. Økonomisk er det selvsagt beinhardt å måtte holde stengt, men Bilal Saab har troen på det også skal komme noe positivt ut av alt det negative.

– Skreisesongen ryker, og alt fremover nå er jo også usikkert, men så fort grensene åpnes er vi klare til å ta imot turister igjen. At det blir fisket lite skrei i år, både av turister og kommersielt, tror jeg kan føre til et helt rått fiske neste år. Det skal bli spennende å se, sier han.

Mangelen på turister betyr for øvrig mer fisking på guidene til Big Fish Adventure, og ikke minst mer tid til å finne nye hotspots i Storfiskens rike. Bli derfor ikke overrasket om det dukker opp flere fangstrapporter fra nord i tiden fremover. Og ja, mye av onsdagens kveitegalskap ble filmet. Levende bilder kommer.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk