Fiskeskolen sesong 4, episode 13: Ørretfiske fra land med Søvik Ørekyta og Søvik-sluken

Ørreten er den desidert mest populære fisken vi har her til lands, og det er egentlig ikke så veldig rart. Arten er nemlig et skikkelig rovdyr som finnes i selv den minste pytt, og som spiser det aller meste. Dette gjør at arten kan fiskes på enkelt vis med sluk fra land.

At fisken i tillegg gjør mye av seg i andre enden av snøret, potensielt kan vokse seg diger og smaker fantastisk på middagsbordet, gjør ikke regnestykket noe mer komplisert.

I episode 13 av Fiskeskolen har John Ivar Askevold og Endre Hopland tatt turen til Jølstravatnet i Jølster kommune, utstyrt med Søvik Ørekyta og Søvik-sluken. På folkemunne kalles Jølstravatnet gjerne verdens beste ørretvann. Kan dette stemme, tro? Og hvordan vil det vakre senvårværet og den kraftige snøsmeltingen i fjellene rundt vannet påvirke fisket? Ta en kikk, da vel.

Sommeren er nå over oss for fullt, og slukfiske etter ørret er kanskje det mest tilgjengelige fisket vi har her til lands. I denne episoden finner du som alltid mange gode tips og triks til både metode og utstyr.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk