Fiskeskolen sesong 5, episode 8: Fiske med barn

Fellesferien banker straks på døren, og hva passer vel bedre nå i sommer enn å ta med seg de oppvoksende slekter på en fisketur eller to?

Fiske med barn må alltid skje på barnas egne premisser, og at det ikke fiskes med høy intensitet og full konsentrasjon til enhver tid må vi som foreldre og foresatte være fullstendig klar over. Å oppleve at barna finner glede i- og får mestringsfølelse av fiskingen er belønningen.

Barn kan egentlig være med på alle typer fiske, men for å vekke interessen er det naturlig nok vesentlig å få fisk. Disse trenger ikke nødvendigvis være store, men fangst må det bli. Derfor er små kroker og agnfiske en super innfallsvinkel til verdens fineste hobby.

I årets åttende episode av Fiskeskolen har Endre Hopland og John Ivar Askevold med seg seks år gamle Kaspian og mamma Leni Vilnes Mjåseth på flytebryggefiske etter diverse leppefisk, fra små bergnebb til store berggylter.

Dette er helt ideelle arter å fiske etter sammen med de unge og håpefulle, og med en stamp med vann på bryggekanten får en også muligheten til å studere fangsten nærmere uten å nødvendigvis måtte kakke fisken. Men om du vil ha berggylte til kvelds er dette selvsagt også helt greit.

Del gjerne, også med dine ikke så fiskeinteresserte venner, da det i denne episoden vil være veldig mange gode tips å plukke opp for både nybegynnere såvel som erfarne fiskere!

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk