Fiskeskolen sesong 6, episode 10: Tidligfiske etter laks i elv

Laksen har ekstremt høy status i Norge, og det er ikke så rart. Livsløpet til en laks er nemlig rimelig imponerende. Tenk bare over det faktum at et eneste, lite korn med lakserogn klekkes i rennende ferskvann, blir til en plommesekklarve, så til en yngel og til slutt en smolt – alt mens den fremdeles oppholder seg i den samme elven.

Som en beskjeden liten tass i blyantstørrelse, vandrer laksen etter noen år ut i havet for å spise seg stor og sterk. Sirkelen er sluttet når den som kjønnsmoden vender tilbake til den samme elven der den ble klekket.

I Norge er 1. juni den offisielle åpningsdatoen for laksesesongen i elv, men en del steder åpnes det opp for fiske allerede fra midten av mai. Dette tidligfisket er noe alle laksefiskere drømmer om å få ta del i, for det er en kjent sak at de største laksene går først på elven.

I år var John Ivar Askevold og Endre Hopland så heldige at de fikk prøve seg på laksen en uke før folk flest. Det ble en minnerik tur, som du får være med på i årets 10. episode av Fiskeskolen.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk