Fiskeskolen sesong 6, episode 16: Gråsteinbit-fiske

Da er det dags for en ny episode av Fiskeskolen, den tredje av til sammen fem fra turen vår til Sørøya nå i høst. Denne gangen er det en av de kuleste og mest velsmakende artene vi har som skal til pers, nemlig gråsteinbiten.

Dette svømmende knuseverket, med kjevetrykk som en bilpresse, finnes langs hele kysten vår, men er klart mest utbredt i de nordligste fylkene. Med skummelt utseende og voldsomt temperament, er gråsteinbiten en art som i generasjoner har blitt kastet rett på sjøen, igjen. Helt til folk fant ut at den faktisk er fantastisk god på smak.

Med en diett som stort sett består av kråkeboller, skjell og krabber, er nemlig gråsteinbiten en fisk som ofte har god skalldyrsmak på kjøttet, og som kan brukes i veldig mange retter. Den kan også være en utfordrende art å finne og få til å bite på kroken. Men det går absolutt an.

Bli med Frode S. Berven, Tim Andreas Davidsson, Magnar Ulvatn, Jørn Håvard Andås, Per-Willy Kristoffersen Ormestad og Endre Hopland på jakt etter Sørøyas gråspraglede hissigpropp.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk