Fiskeskolen sesong 6, episode 2: Fiske i Førdefjorden

Etter en vinter med veldig mye vær og ytterst vanskelige fiske- og filmeforhold, er det nå endelig klart for nye episoder av Fiskeskolen. Og som tidligere annonsert er det altså i Førdefjorden innspillingen av episode 2 og 3 har foregått.

Førdefjorden, som altså ligger i gamle Sogn og Fjordane fylke, strekker seg fra Førde og 36 kilometer utover mot havet, der den deler seg i Brufjorden og Stavfjorden. I denne nasjonale laksefjorden har Nordic Mining fått tillatelse til å deponere inntil 250 millioner tonn avfallsmasse fra gruvearbeidet i Engebøprosjektet, noe som utvilsomt vil få store- og potensielt katastrofale konsekvenser for livet i fjorden.

Målsetningen vår med disse to episodene er å fiske så mange forskjellige arter som mulig – delvis for å vise hvordan en faktisk går frem for å få disse, men først og fremst for å synliggjøre det store mangfoldet av fisk som faktisk lever i fjorden som etter planen skal ødelegges med statlig velsignelse.

I denne første episoden tar John Ivar Askevold og den levende Førdefjorden-legenden Helge Johnsen først for seg fisket helt innerst i Førdefjorden, før Askevold går solo noen mil lenger ute i fjordsystemet. Vi lover mye fisk, mange arter, gode prekeveringstips og en overhengende fare for å bli sulten. 

PS: Er du spent på hva som dukker opp i neste episode, der vi blant annet fisker midt i det planlagte deponiområdet? Se hele episoden til endes for en liten smakebit…

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk