Fiskeskolen sesong 6, episode 3: Fiske i Førdefjorden – del 2

Da er det klart for den andre episoden fra fantastiske Førdefjorden, som altså ligger i gamle Sogn og Fjordane fylke, og strekker seg fra Førde og 36 kilometer utover mot havet. I denne nasjonale laksefjorden har Nordic Mining fått tillatelse til å deponere inntil 250 millioner tonn avfallsmasse fra gruvearbeidet i Engebøprosjektet, noe som utvilsomt vil få store- og potensielt katastrofale konsekvenser for livet i fjorden.

I første episode tok John Ivar Askevold og Helge Johnsen for seg indre del av fjordsystemet, før Askevold fisket av ytre deler på egen hånd. I andre episode er Endre Hopland og den samme Askevold på en lengre ekspedisjon midt i det planlagte deponiområdet utenfor Vevring, og etter hvert så langt vestover at fjorden møter havet.

I denne episoden fiskes det både grunt og dypt, lett og tungt og lite og stort. Fremdeles er målsetningen å få så mange forskjellige arter som mulig – delvis for å vise hvordan en faktisk går frem for å få disse, men først og fremst for å synliggjøre det store mangfoldet av fisk som faktisk lever i fjorden som etter planen skal ødelegges med statlig velsignelse.

Også andre episode fra Førdefjorden er lang. Vi har nemlig valgt å ta et klart standpunkt i en sak som betyr mye for oss, og denne må belyses grundig. Ta en kikk for å lære mer om hva som er i ferd med å skje i Førdefjorden.

Vi lover ellers mye fisk, mange forskjellige arter, plenty fiskeaction og noen brutale skapninger fra dypet.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk