Fiskeskolen sesong 7, episode 16: Uerjakt i dypet

Like før kulden satte inn i høst, fikk John Ivar Askevold med seg Helge Johnsen og Tore Hugøy til havs etter den dyptlevende og særs velsmakende ueren. I Norge teller uerfamilien fire arter, og det er vanlig uer som vokser seg størst. Det er også denne Askevold og co. er på jakt etter i episode 17.

Ueren er rødlistet og regnet som truet. Nord for 62 grader er den også fredet for alt fiske med unntak av jukse- og stangfiske mellom 1. juni og 31. august. Sør for 62 grader kan den derimot fiskes med stang hele året.

Statusen som truet handler vel å merke om ueren som art i et globalt perspektiv. Langs hele kysten vår finnes det nemlig mange lokale stammer og stimer med massevis av fisk.

De lokale uerplassene voktes alltid godt. Ueren er nemlig stedegen, og med feil redskap kan en utradere en lokal stim nokså kjapt. Et fornuftig stangfiske med begrenset uttak tåler likevel disse plassene godt, så det er alltid dette som anbefales.

I årets nest siste episode skal altså denne dypets delikatesse til pers i havet utenfor gamle Sogn og Fjordane. Bli med oss på jakt, og få for all del med deg prekeveringsbiten til Askevold etter fiskingen er unnagjort. Her er det mange gode tips å plukke opp!

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk