Sjekk hva Ojan fikk på Lunker City og Lightjigger

Pinseaften 2019 vil for alltid stå med gullskrift i Ojan Momeni Andersens sportsfiskekarriere.


Selv om breiflabben ikke er noen uvanlig fisk her til lands, har den et levesett som gjør at den sjelden tas på stang. En må i praksis treffe den i skallen for å få den til å bite, og selv om dette selvsagt skjer fra tid til annen, er det ikke mange dedikerte sportsfiskere som kan skryte på seg at de faktisk har fått den storkjeftede skapningen.

Men det kan Ojan Momeni Andersen (30). Etter å ha tilbragt hele pinseaften langt til havs nordvest av Fedje i Hordaland, var han egentlig ganske fornøyd med dagen. Både fin brosme og torsk og lange på over åtte kilo var beholdningen, sistnevnte tatt på hans nye Prey Lightjigger 90/150-stang utstyrt med en DAM Quick7 4000-snelle.

Å fighte en såpass bra lange opp fra 110 meters dyp på så lett utstyr, beskriver Andersen som veldig moro. Og enda mer moro skulle det altså bli. Fiskedagen skulle nemlig avsluttes med litt jigging etter lyr på noen grunntopper, og allerede på det første nedsleppet smalt det til i den hvite og svarte Lunker-shaden han serverte.

 –Jeg kjente bare et dunk i det jeg traff bunn, og så var det blytungt. Jeg trodde først at jeg satt fast i noe på bunnen som bevegde seg i strømmen, men så kom det noen kraftige hoderistninger. Da skjønte jeg at det var noe levende i andre enden, og at det var stort, sier Andersen til Seeberg.

Det hadde han rett i. Opp fra 33 meters dyp kom nemlig etter hvert selve drømmefisken sigende, den umulige breiflabben. Da kveitekroken ble satt i underkjeven på fisken, hørtes også jubelbrølet langt innover både Fedje og Øygarden.

 – Det ble en skikkelig utladning. Fisken var veldig tung, men stangen hadde mye mer inne. Det var ikke noe problem å pumpe den opp, selv om den kom sigende med kjeften åpen. En fantastisk opplevelse som faktisk fikk frem noen gledestårer også, sier en meget fornøyd fisker til Seeberg.

Vel oppe i båten ble breiflabben veid til pene 13,8 kilo. Dermed tangerte Andersen også sin gamle allroundpers, for øvrig en havål tatt under flyndremeite. På lett jiggutstyr må det kunne kalles mer enn godkjent…

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk