Sjekk hva som glefset i seg Kamila sin Fireball

For noen år siden solgte Kamila M. Gawor alle Pokémon-kortene sine, og kjøpte seg båt og fiskeutstyr for gevinsten. Men monstrene følger henne tydeligvis, enten det er de som bor i en ball eller på havets dyp.

I august 2021 fikk vi tilsendt et bilde og en artig historie fra Erlend A. Borge i Kristiansand Havfiskeklubb. På en klubbtur ved Oksøy fyr hadde nemlig klubbvenninnen Kamila M. Gawor nappet opp en breiflabb på 4 kilo. Breiflabben er som kjent en ganske vanlig art langs kysten vår, men det er bare et fåtall av fiskerne der ute som kan skryte på seg å ha fått et eksemplar på stang. Og i artsfiskemiljøet som Kristiansand Havfiskeklubb er en del av, henger denne arten veldig høyt.

Kamila, som på dette tidspunktet bare hadde fisket aktivt etter arter i et par år, skjønte ikke helt hypen der og da. Etter hvert som hun har blitt en mer værbitt artsfisker, har det likevel gått opp for henne at det var noe litt utenom det vanlige det som skjedde ved Oksøy fyr den augustdagen tilbake i 2021, dette til tross for at breiflabben i seg selv var av det heller beskjedne slaget. Helt uten at hun var klar over det skulle denne opplevelsen også bli opptakten til hennes livs største fiskeøyeblikk. Og da er det nesten på tide å skru klokken frem igjen til våren 2023. Men aller først er det viktig at en skjønner hvor dedikert fiskeren vi her har med å gjøre faktisk er.

– Solgte Pokémon-kortene og kjøpte båt

Kamila har nemlig alltid vært en som går all-in i det hun begynner med. Gaming har alltid vært det store, men hun har også vært interessert i fisking fra hun var liten av. Hun fisket mye sammen mormoren i oppveksten, men etter at hun gikk bort ble fiskestangen lagt på hyllen. Mye av fritiden har altså gått med til dataspill, men så en dag, da Kamila var lei av alle spillene sine, fant hun et nytt spill som heter Fishing planet.

Etter å ha spilt dette en stund kom de gamle fiskefølelsene snikende igjen, og hun endte opp med å selge alle Pokémon-kortene sine. Slikt kan en som kjent tjene gode penger på, og for gevinsten endte hun altså opp med å kjøpe seg både båt og fiskeutstyr. Etter dette har hun ikke sett seg tilbake.

– Jeg har Gaming som hobby fremdeles, men fisking er nå nummer en for meg. Jeg har sett alle episodene av Fiskeskolen på YouTube sikkert 10 ganger hver – enda flere på enkelte – og jeg elsker alt som har med fisking å gjøre. For meg spiller det ingen rolle om det er liten eller stor fisk, det er gøy uansett. På mange måter kan fisking minne om Pokémon som jeg holdt på med før artsfiske: Gotta catch em´ all, gliser hun.

Fireball

Nå i våres var Kamila en av mange tilhørere da Seeberg og Grønberg Sport inviterte til foredrag og fiskekveld i Kristiansand. Her lagde vi en del havfisketakkel som kjapt fikk bein å gå på, blant annet en Fireball som noen uker senere ble med Kamila til Rosendal i Hardanger. Her ble den egnet med hel makrell i håp om at en lysing skulle spise den, men det var noe ganske annet som var lysten på makrell til middag denne gangen.

Egentlig var det spisskate reisefølget på fire skulle fiske etter, men hard vind og mye vær gjorde at det ble fiske nærmere land i stedet. For Kamila sin del ble dette et hell i uhell. På første fiskedag fikk hun nemlig en gråsteinbit på 7,6 kilo, i seg selv en fantastisk flott fangst. Det var likevel på dag to det virkelig skulle smelle, i en liten båt med to relativt uerfarne fiskere.

– Som en pose

– Det var en helt merkelig følelse. Jeg slapp til bunn, og jigget oppover to-tre ganger, før jeg slapp ned igjen. Da jeg skulle begynne å jigge igjen, kjente jeg at det var noe i andre enden som dro i agnet. Jeg har ikke fisket så mye med Fireball og hel agnfisk før, og jeg hadde et håp om at dette kunne være lysing. Derfor gav jeg den 20 sekunder før jeg gjorde tilslag. Da var det bare blytungt i andre enden, forteller hun.

Fighten med det tunge i dypet ble seig. Det var lite liv i fisken, den var bare veldig tung å dra på.

28,62 kilo

– Det var mye som gikk gjennom hodet mitt underveis. Jeg tenkte mest på at jeg ikke skulle miste hva enn det var som var i andre enden. Det som var rart var at det kjentes ut som jeg dro på en søppelsekk. Jeg sa da jeg fikk breiflabben hjemme at jeg følte jeg hadde en pose på, og det sa jeg denne gangen, også. Men ikke i min villeste fantasi turte jeg å tenke at det faktisk var breiflabb denne gangen, også. Jeg tenkte mest på en eller annen skate, forteller hun.

Men breiflabb var det, og denne gangen var det ikke en liten tass på 4 kilo. Etter hvert brøt nemlig et skikkelig sjømonster vannflaten, og det ble leven om bord. Kamila og venninnen Mona Bekkelund fikk heldigvis summet seg ganske fort, og sikret den store breiflabben i håven. Så kunne jubelen slippes løs.

– Sykeste fangsten

– Det ble mye følelser om bord, og jeg måtte ringe Erlend med en gang. Han og Ulrik Andersen fisket i en annen båt like i nærheten, og var heldigvis raskt på plass. Hverken Mona eller jeg har nemlig håndtert noe særlig stor fisk før, og dette var en veldig stor fisk, sier hun.

Vel oppe på land ble breiflabben veid til meget respektable 28,62 kilo. Slikt lar seg høre, og da særlig på lett utrustning og Fireball.

– Denne gangen forstod jeg hypen, også. Jeg synes selv jeg er veldig heldig som har fått ikke bare en, men to breiflabber på stang. Denne siste her er ellers den sykeste fangsten jeg noen gang har fått og kanskje noen gang kommer til å få. Denne kan jeg leve lenge på, forteller ett stykk meget fornøyd fisker.

KJEMPEFISK: Kamila M. Gawor med breiflabben på 28,62 kilo, tatt på Fireball knytt under fiskekvelden hos Grønberg Sport nå i vår. (Foto: Erlend A. Borge)
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Søvik Natural Bait 011 Fireball Glow

  Fra kr 249,00kr 359,00
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Søvik Light Sleeve

  Fra kr 75,00kr 99,00
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Søvik Waterlight

  Fra kr 65,00
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Søvik Jigghode Selvlysende

  Fra kr 95,00kr 159,00
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Prey Leader

  Fra kr 129,00kr 429,00
 • Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

  Inova Bait Binder

  Fra kr 65,00

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk