Strålende skatefiske med Single Squid

I Søvik Natural Bait-serien finnes det mange gode takkel for agnfiske i sjøen. Til bunnlevende arter er det slepene som er best, og til piggskate har Single Squid-riggen vist seg ekstremt effektiv.

Søvik Natural Bait-serien består av elleve forskjellige agnrigger, både oppheng og slep, spesialdesignet for norsk saltvannsfiske.

Etter de bunnlevende artene er det naturlig nok på bunnen en ønsker å presentere agnet sitt, og særlig etter piggskate har Single Squid-riggen levert utrolig bra.

Under en kort ettermiddagstur nå i uken viste riggen seg nok en gang giftig etter de flate med pigge, og i løpet av et par timer landet Magnar Ulvatn og undertegnede syv fine piggskater.

Det ble riktig nok fisket i et område med mye piggskate, en art som ikke er kjent for å være veldig kresen i matveien, men fisket ble likevel merkbart bedre da vi gikk bort fra slep uten attraktorer til Single Squiden.

I tillegg til å være utstyrt med selvlysende slange og en kraftig J-krok med vidt krokgap, har denne riggen også en blinkende Søvik Waterlight på fortommen.

Om det er lyset i seg selv, eller impulsen blinket gir som er utslagsgivende, skal være usagt. Det er likevel på det rene at det var denne utrustningen, i kombinasjon med noen makrellfileter, som skulle til for å redde dagen.

Skatefiske gjør en helst fra oppankret båt, da arten gjerne trenger litt tid på å finne agnet, legge seg oppå det, ta det med seg til egnet sted og sette det til livs.

Denne gangen hadde vi ikke dregg tilgjengelig, så da ble det å la nordavinden føre oss av sted. Dette medfører mye etterslepping av snøre for å holde bunnkontak, men med en åpen multiplikatorsnelle funker det fint.

Vi fisket med Lawson NorthSea- og Lawson Powerflex-stenger denne ettermiddagen, og det ble mye stangbøy i løpet av et par timer. Toppfiskene bikket fem kilo, og vi fikk fisk fra rundt 30 til nesten 100 meters dyp.

Et veldig artig fiske etter en utrolig kul art som tåler fang og slipp veldig godt.

Flere bilder fra fisket under:

 

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk