Da Prey Target ble redningen for et fluehue i nød

Av: Endre Hopland

Robert Alexander Sørvik er slett ikke ukjent med å fiske variert og etter mange forskjellige arter, men kunstagnet, som alltid er egenkomponert, blir så å si utelukkende presentert ved hjelp av fluestang. Som med fluefiskere og bindere flest, er det heller ingen hemmelighet at det er de store ørretene som ligger hans hjerte nærmest, og da særlig når kalenderen tikker mot høst.

Robban er typen som kan få stor fisk på flue hele året, men selv de beste treffer på forhold der ingenting av det en vanligvis fisker med funker. Men fiske må en jo, og en vil jo helst få fisk også. Derfor gjelder det å kunne tilpasse seg forholdene. Kraftig vind og null vak er dårlig nytt for alle fluefiskere, men når en har et ess i ermet kan fisketuren likevel bli ytterst minneverdig.

– Spinnstangen fikk plutselig bli med på høsttur, og etter gode tips fra gutta hos Seeberg, og med en Prey Target i enden av snøret, satt jeg plutselig der med ny pers på wobblerfanget ørret, forteller Sørvik, som til daglig er å finne bak disken hos Gero Sportsfiske i Lillestrøm.

Den nydelige ørreten klokket for øvrig inn til 3,7 kilo, fordelt på 67 centimeter. Det ble også en litt mindre fisk på Prey Targeten, men 1,8 kilo med ørret er greit innafor, det også.

– Dette her var sinnssykt moro. Ubeskrivelig gøy å gjøre noe nytt. Det spøker vel for det videre fluefisket nå, gliser han.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk