Ørret – vår mest populære fisk (utstyr, video, tips og triks)

Ørreten er vår aller mest populære sportsfisk, og det er det mange grunner til. Først og fremst er den er en grådig rovfisk som villig tar på både sluk, wobbler, agn og flue, men den kan også være ekstremt kresen og vanskelig å få til å ta. En skikkelig Jekyll og Hyde, med andre ord. Og det er som kjent slike fisker som gjør det både så fantastisk moro og så ekstremt frustrerende å være fisker.

Ørreten er ekstremt hardfør og tilpasningsdyktig, noe som gjør at den overlever og trives så og si overalt. Faktisk er den så knallhard at den har evnen til å trekke ut i saltvann, beite seg opp her, og så å vende tilbake til elven den vandret ut fra for å gyte. Dette, i kombinasjon med menneskelig hjelp i form av både lovlig og ulovlig kultivering, har ført til at det knapt finnes en sjø, en elv, et vann eller et tjern her til lands der det ikke lever ørret. Og det gjelder helt nede ved kysten, så vel som langt oppe i fjellheimen.

Ørreten er en flott fighter på sportsfiskeutstyr, og en strålende matfisk. Arten har ikke et satt nasjonalt minstemål, og mange steder kan den fiskes fritt. Mange vann og elver opererer også med fiskekort og egne regler rundt antall, minstemål og sesong. Husk derfor på å sette deg inn i hvilke regler som gjelder der du skal fiske.

I filmene under får du gode tips til ørretfiske fra både land og båt, med både sluk og wobbler. Ta ellers en kikk på årets kanskje hotteste nyhet på ørretfronten, nemlig den ekstremt naturtro Søvik Stingsild!

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk