Her kjører Alf-Inge storkveite på Prey Lightjigger (med film)

Lightjiggerne fra Prey har etter hvert mange storfisker på samvittigheten, men kveita som Alf-Inge Steindal landet utenfor Sørvær på Sørøya i mai i fjor topper antagelig dem alle.


Av: Endre Hopland 

Nå i vinter har vi kjørt en liten konkurranse på vår Facebook-side der våre følgere har delt sine beste opplevelser med Prey Lightjigger-stengene. Alf-Inge Steindal er en av de mange som har bidratt, med en strålende frangstrapport fra Lofoten.

I samme e-post lovet han også å komme tilbake med historien om da hans Prey Lightjigger 260g på 6,5 fot ble utsatt for den ultimate testen her til lands, selve storkveita.

 – I mai 2019 var jeg nok en gang på tur med Tore Jan Skeie fra Chr. Baardsen fiske og båt i Haugesund, samt en annen kompis, Svein Harald. Denne gangen gikk turen nordover til Sørvær gjestehus på Sørøya i Finnmark. Har vært her oppe en rekke ganger tidligere, men da som regel i juni/juli. Målet for denne turen var kveite, forteller Steindal.

Karene fra Haugesund fisket målrettet etter kveite hele uken, men forholdene med en del vind og mye strøm gjorde at de måtte bruke tyngre lodd og kraftigere stenger enn Lightjiggere.

– Vi fikk en del kveite i størrelsen 15-30 kilo, samt en del fin torsk. Siste fiskedagen var endelig forholdene såpass at vi kunne gå for lettere utstyr, og jeg var ikke sen om å lade Lightjiggeren (Prey Lightjigger 6,5` 260g for multiplikator) med en 300-grams shad. Og den fikk jaggu kjørt seg skikkelig, forteller Steindal.

En snau halvtimes hard fight etter hugget, fikk karene se fisken for første gang. Og den var stor!

– Det var en kanonfin kveite som var oppom og hilste på, før den stakk rett til bunns igjen. Den tok 80 meter i ett eneste, sammenhengende utras. Ca. 10-15 minutter senere var den oppe ved båten igjen, og Tore Jan sikret den med krok i underkjeven.  For en fisk, rapporterer storfiskeren fra Rogaland.


Ved båtripen ble fisken målt til 185 centimeter. Etter tabell tilsvarer dette en vekt på 85,4 kilo, men det er en kjent sak at kveitene utenfor Sørøya er velfødde, så at fisken var over 90 kilo er langt fra usannsynlig. Etter noen kjappe bilder fikk fisken svømme tilbake der den kom fra.

– Det sier noe om Lightjigger-stengene når en kan pumpe opp en slik fisk fra 80 meters dyp. Jeg hadde aldri trodd at den hadde så mye rygg at dette var mulig, men det hadde den altså, sier en fornøyd Steindal, som har planer om en tur og to nordover i år også – selvsagt med Lightjiggeren i bagasjen…

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk