Denne knurren er større enn norgesrekorden

Å fiske målrettet etter knurren er ikke det den gjengse fisker driver mest med, men det var altså dette Daniel Andersen og Jørgen Fulsås brukte helgen på. Og uttellingen var upåklagelig.

– Jeg klarer egentlig ikke helt å forstå det enda. Den knurren der er helt ekstrem. En ting er at den er veldig lang til arten å være, men den er også enormt velproporsjonert. Rett og slett et prakteksemplar, sier Daniel Andersen, etter å ha landet det som etter alt å dømme er den største knurren som noen gang er tatt på stang i Norge.

Knurren var «for tung»

Den gjeldende norgesrekorden på knurr er 1093 gram, og ble tatt av Dag Storrvik i Stjørdalsfjorden tilbake i 2015. Før dette var det Seebergs egen John Ivar Askevold som hadde rekorden, med en fisk på 46 centimeter og 976 gram fra Gloppefjorden. Knurren Daniel Andersen dro opp fra Romsdalsfjorden søndag slår begge to.

– Vi hadde fått mange knurr denne helgen, inkludert et par på rundt 40 centimeter som vi syntes var store. Da denne knurren her bet på, tenkte vi ikke på arten engang, men hyse eller torsk. Den var liksom altfor tung til å være en knurr, gliser Andersen.

Da fisken brøt overflaten ropte fiskekompis Jørgen Fulsås om ny norgesrekord med det samme. Andersen tenkte ikke i de baner i det hele tatt, men slet med å ta innover seg hvor massiv denne knurren faktisk var.

1140 gram

– Knurren er jo en liten fisk som jevnt over ser nokså lik ut, men denne her var helt ekstrem. Vi målte den til 48 centimeter og veide den til 1140 gram. Det er helt ville tall, sier han.

Den enorme knurren, som det nå er sendt nytt norgesrekordkrav på, tok på et makrellegnet Shallow Paternoster-takkel fra Søvik Natural Bait-serien. Dette takkelet finnes det tre varianter av, og det var #010, med stålarmer til fortommene og perlemorsperler, som leverte varene.

Fisketuren til Andersen og Fulsås var for øvrig for de ytterst spesielt interesserte. De to kompisene hadde med seg en 15-fots båt på henger, og tok helgen i en gapahuk med vedfyring de hadde fått låne. Med 10 sekundmeters vind på første dag og syndefloden på dag to, fikk de kjenne litt på elementene. Og med tanke på at målsetningen altså var knurr, snakker vi her om rimelig bra dedikasjon.

Konkurransefisk

– Knurren er en veldig god matfisk, men grunnen til at vi satset etter denne er konkurransen Havfisker´n. Fjordene her på nordvestlandet har mange arter som blir store, og som teller i konkurransen, blant annet knurren. Vi håpte på stor knurr, men at det skulle dukke opp en kjempe som denne hadde vi selvsagt aldri trodd, sier Andersen.

Havfisker´n er en landsdekkende helårsfiskekonkurranse med fangstregistrering via appen FishDonkey, der det fiskes etter til sammen 25 arter, med de inntil 18 største som tellende i sammendraget. I fjor gikk Daniel Andersen helt til topps i konkurransen, der blant annet Seeberg er en av sponsorene. Om han klarer å gjenta denne bragden i år er han veldig usikker på.

– Det ble lagt ned veldig mye tid på konkurransen i fjor, og jeg bommet på mange arter jeg trodde skulle være greie. Slik er det jo ofte med fisking. Jeg kommer til å prøve å gjøre det så godt som mulig i år også, men vi får nå se hvordan det går. Nivået er høyt når hele landet er med, og det fiskes gjennom hele året, sier han. 

KRAFTPLUGG: Knurren var skikkelig velproporsjonert, og veide hele 1140 gram.
KJEMPEFISK: Knurren til Daniel Andersen er nesten en halvmeter lang.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk