Tim knuste norgesrekorden – små fisker kan også være store

Tim Andreas Davidsson er ivrig fisker, og alt med finner er interessant. Med fire barn i hus, inkludert en baby, er det likevel mest korte turer det blir tid til nå om dagen. Men korte turer kan levere, de også.


Av: Endre Hopland

Davidsson, som opprinnelig kommer fra Sverige men som nå er bosatt på Leknes utenfor Bergen, fisker etter det meste, og har som så mange andre kastet seg på artsfiskebølgen. I en hektisk hverdag er det kyst- og bryggemeite det blir klart mest av, og så langt har han notert seg for 37 arter tatt på stang i Norge.

Mange av fiskene er også meget solide, og listen hans inkluderer0 både svær makrell, flott rødspette, stor torsk, brungylt, glassvar, havmus og ikke minst fløyfisk helt oppunder norgesrekordstørrelse. Nylig fikk han også en lysing på 9,5 kilo, vel og merke fra båt.

Det er Prey Lightjigger som er hans foretrukne fiskestang til det aller meste, og det var også denne han hadde med seg da han onsdag formiddag hadde seg en liten stripe langs en lokal kai for å se om han kunne finne seg en ny art å fiske på. Det gjorde han ikke, men den gamle kjenningen som tok agnet hans var likevel nokså oppsiktsvekkende.

Med mindre det er snakk om rensefisk i oppdrettsanlegg, er det ikke ofte den vesle leppefisken bergnebb får spalteplass. Men når den klokker inn til 145,8 gram, fordelt på 19 centimeter, må det faktisk gjøres et unntak. Den offisielle norgesrekorden på arten er nemlig 134,5 gram, og tilbake i 2017 var dette en fisk som knuste den elleve år gamle rekorden på 126 gram ned i støvlene. Nå er det altså ny knusing på gang.

– Jeg så at den var stor, så jeg veide den fire ganger med samme resultat, før jeg slapp den ut igjen. At den var mye større enn norgesrekorden hadde jeg likevel ingen anelse om, sier den fornøyde fiskeren.

En rekordjustering på 11,3 gram er normalt sett ikke noe å stoppe pressene for, men den prosentmessige økningen i dette tilfellet er utvilsomt formidabel, og da særlig på en fisk som normalt sett ikke blir mer enn ti-tolv centimeter lang. Davidsson sin var altså 19.

– Jeg var bare ute en liten stripe, med Lightjiggeren, småkrok og fire reker, så dette var moro, sier fiskeren, som kommer til å sende rekordkrav til norgesrekordjulryen.  

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk