Nok en makrellstørje på Prey OffshoreHunter

Vår egen produktsjef, Ola Uggen, er sammen med Terje Bratland mannskap hos Morten Ruud og Team OffshoreHunter denne helgen. Lørdag kveld ble det nok en gang snellehyl.


Av: Endre Hopland

Som tidligere skrevet fikk Morten Ruud og teamet hans en makrellstørje på rundt 200 kilo vest av Løno torsdag ettermiddag. Fisken, som ble fightet av Emil Ruud, var sikret langs båtsiden etter bare 23 minutter, og ble merket og satt tilbake i strålende form.

Makrellstørje er fredet som sportsfisk i Norge, men Fiskeridirektoratet har i år åpnet for at fire team bestående av dyktige og erfarne fiskere får jakte størje med stang, med intensjon om å merke og sette tilbake igjen de enorme fiskene. Morten Ruud, båten hans OffshoreHunter og et stort mannskap som deltar periodevis utgjør det en av disse teamene.

Fredag var det mannskapsbytte, og på grunn av en gåen drivaksling, måtte det også hyres inn ny båt i hui og hast. Asmund Aasheim, som også er en del av det store mannskapet til Ruud, har heldigvis en skute som gjør jobben, og lørdag var Bratland, Uggen og skipperen selv klar for nye strabaser på bøljan blå. Det vil si, bølger var det ikke så veldig mye av denne dagen, så sikten var veldig god. Størjer så derimot karene lite til.

Først klokken 19.00 spottet Bratland hoppende fisk langt ute i horisonten. Kursen ble endret, og vel fremme viste stimen seg å være solid, antagelig mellom 50 og 100 fisker. Skipper Ruud fikk lagt spreaderbaren rett over koket, og fem sekunder senere hylte det i en snelle.

– Vi hadde avtalt at jeg skulle få ta den første fisken, så jeg fikk på meg seletøyet i en fart, og så var vi i gang. Morten gjorde en nydelig jobb med båten, og da fisken var på leaderen etter 35 minutter, gjorde han også sikringsjobben på ypperlig vis, mens Terje tok over båtkjøringen. Det var jeg som fikk kjøre fisken, men dette var 100 prosent en laginnsats, forteller en rimelig fornøyd Uggen på telefon fra teamcampen i Bakkasund.

Størje nummer to til Team OffshoreHunter var 232 centimeter lang, med et vektestimat på godt over 200 kilo. Fisken tok altså på spreaderbar, og det var en Owner Jobu i #11/O som sørget for at den ble hengende. På samme måte som tidligere i uken var det også Prey OffshoreHunter 130-unlimited-stangen som temmet kjempefisken.

– Dette er den nye målestokken, er meldingen fra en fornøyd skipper.

Relaterte Innlegg

ForsideKategorierØnskelisteKontoKategorier
Søk